سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سایت ملی املاک و اسکان

سامانه ملی املاک و اسکان کشور به نشانی amlak.mrud.ir، توسط وزارت راه و شهرسازی و به منظور اعمال مالیات بر خانه های خالی راه اندازی شده است. به این ترتیب، تمامی سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران باید در اسرع وقت به این سامانه مراجعه کرده و اطلاعات خود را ثبت نمایند. تامین مسکن طی سال های اخیر به یکی از چالش های اصلی بسیاری از شهروندان در مناطق مختلف کشور به ویژه شهرهای بزرگ تبدیل شده است. زیرا قیمت مسکن روز به روز در حال افزایش بوده و بر همین اساس، نرخ رهن و اجاره هم افزایش می یابد. در این بین، افراد زیادی به مسکن نگاه سرمایه ای داشته، نسبت به خرید و نگهداری مسکن اقدام نموده و از اجاره دادن آن خودداری می کنند. ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه املاک توسط شهروندان از جمله مستاجران، امکان شناسایی این افراد را برای دولت فراهم می کند. بنابراین برای خانه خالی آن ها مالیات در نظر گرفته می شود تا مالک مجبور به رهن یا اجاره دادن خانه شود.
با توجه به مالیات قابل توجهی که مجلس شورای اسلامی برای خانه های خالی تعیین کرده، اکثر مالکان رهن یا اجاره دادن خانه را نسبت به پرداخت مالیات ترجیح می دهند. به این ترتیب، بسیاری از خانه های خالی که با دید سرمایه گذاری خریداری شده اند، جهت رهن و اجاره ارائه شده و نرخ اجاره بها تا حدودی کاهش می یابد. بنابراین اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان برای همه شهروندان اعم از مستاجران و مالکان، اهمیت زیادی دارد. ذکر این نکته هم الزامی است که در صورت عدم ثبت نام مالک در سایت مذکور، مشمول مالیات خانه خالی شناخته می شود. پس اگر مسکن خود را اجاره داده اید، بهتر است در اسرع وقت نسبت به نام نویسی در سایت املاک و اسکان و ثبت اطلاعات آن، اقدام کنید. از آن جایی که این فرایند توسط دولت الزامی گردیده، در ادامه نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و ثبت ملک توسط مالکان از این طریق را به صورت کامل توضیح می دهیم. 

 

سایت سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir

سایت املاک و اسکان کشور، از جمله سامانه های جدیدی می باشد که در راستای اجرای طرح ثبت املاک خالی و اعمال مالیات بر آنها مصوب مجلس شورای اسلامی، ایجاد شده است. هدف اصلی از راه اندازی این سایت، کسب اطلاعات لازم در رابطه با خانه های خالی و اعمال مالیات بر این خانه ها است تا مالکان تحت فشار مالیات، نسبت به رهن یا اجاره منزل مسکونی اقدام کنند. از این رو تمامی سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران با ورود به سامانه ملی املاک و اسکان کشور، باید ثبت نام شان را انجام دهند. البته در حال حاضر، برای انجام بسیاری از امورات مرتبط با مسکن و دریافت خدمات این حوزه از جمله اخذ وام ودیعه مسکن و ثبت نام مسکن ملی هم نام نویسی در سامانه ملی اسکان الزامی شده است. بنابراین همه شهروندان باید شناخت مناسبی از سایت مذکور و روش نام نویسی آن داشته باشند. در این قسمت نحوه ورود به این سامانه را بیان کرده و در ادامه هم به شیوه ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه املاک خواهیم پرداخت.

برای وارد شدن به سایت ملی املاک و اسکان، باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این مراحل لازم، به شرح ذیل می باشند:

  1. 1ابتدا باید آدرس اینترنتی آن یعنی amlak.mrud.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. جهت ورود به سایت املاک و اسکان می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر با مشکلی مواجه نخواهید شد.
  2. 2پس از این که نشانی فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. سپس اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین آدرس و عنوان «سامانه املاک - وزارت راه و شهرسازی» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.

    سامانه املاک وزارت راه و شهرسازی

  3. 3به این ترتیب، وارد صفحه اصلی این سایت شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. جهت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، ابتدا باید به حساب کاربری خود وارد شوید. در قسمت بالای صفحه گزینه های مربوط به ورود افراد حقیقی و حقوقی قرار گرفته اند. در صورتی که قصد ورود به سامانه به عنوان یک شخص حقیقی را دارید، بر روی گزینه «ورود افراد حقیقی از طریق دولت من» کلیک کنید. اشخاص حقوقی هم باید گزینه مربوط به خود را انتخاب نمایند.

    سامانه املاک و اسکان کشور

  4. 4در گام بعد، پنجره ورودی سامانه برای تان نمایش داده می شود. اکنون از شما درخواست می شود تلفن همراه تان را وارد کنید. پس جهت ثبت نام مستاجران در سامانه املاک یا ثبت ملک توسط مالک، شماره موبایل متعلق به خودتان را در کادر مربوطه ثبت کرده و پس از تایدی کد امنیتی، گزینه «ارسال رمز یکبار مصرف» را بزنید.

    پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

  5. 5با تایید شماره تلفن همراه، یک رمز یکبار مصرف بر روی آن ارسال خواهد شد. این رمز را دریافت کرده و در جایگاه مربوط به خود قرار دهید.

    وارد کردن رمز یکبار مصرف در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

  6. 6در صورتی که رمز ارسالی را به درستی تایید کرده باشید، مستقیما به حساب کاربری خود در سامانه ملی املاک و اسکان کشور منتقل شده و شکل زیرا را مشاهده می کنید. بنابراین اکنون امکان ثبت نام در این سایت و ارائه اطلاعات خود را خواهید داشت.

    ثبت نام در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

در این بخش آدرس و نحوه ورود به سامانه ملی املاک را بیان کردیم. در ادامه هم به شیوه ثبت نام در این سایت می پردازیم تا سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران جهت نام نویسی و ثبت اطلاعات مسکن خود با مشکلی مواجه نشوند.

 

 

بیشتر بخوانید: پیامک سامانه املاک و اسکان

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان

اکنون که روش ورود به سایت amlak.mrud.ir را فرا گرفته اید، به راحتی می توانید وارد حساب کاربری خود در این سامانه گردیده و جهت این امر با چالشی رو به رو نخواهید شد. اما موضوع مهم دیگر برای کاربران اعم از مالکان و سرپرستان خانوار، نحوه ثبت نام در این سایت است. در این رابطه باید بگوییم که نام نویسی در سایت مذکور نیازی به طی کردن مراحل پیچیده ای نداشته و با وارد کردن یک سری اطلاعات لازم، ثبت نام انجام می گیرد. با توجه به این که دولت ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه املاک را الزامی نموده است، در این قسمت شیوه نام نویسی و ثبت اطلاعات را هم برای تان آورده ایم. جهت این امر باید اقدامات زیرا را انجام دهید:

  1. 1ابتدا باید مطابق توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، به حساب کاربری خود در سامانه املاک وارد شوید. در اولین مرحله ثبت نام، از شما درخواست می شود کد پستی محل سکونت تان را وارد کنید. پس کد پستی خود را در جایگاه مربوطه قرار داده و بعد از تایید کد امنیتی، از گوشه پایین و سمت چپ صفحه گزینه «بررسی کد پستی» را بزنید. به این ترتیب، آدرس مربوط به کد پستی نمایش داده می شود. در صورت صحیح بودن آدرس، جهت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، گزینه «مرحله بعد» را بزنید.

    ثبت نام در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

  2. 2مرحله بعدی مربوط به تعیین نوع مالکیت است. در این بخش مالکان، مستاجران و افرادی که در خارجی زندگی می کنند، باید گزینه مربوط به خود را فعال کرده و بر روی گزینه «مرحله بعد» کلیک نمایند.

    تعیین نوع مالکیت در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

  3. 3پس از تعیین نوع مالکیت، باید اطلاعات مالکیت وارد شوند. در صورتی که خودتان مالک هستید، باید اطلاعات ملک را وارد کنید. در غیر این صورت، نوع مالک را از نظر حقیقی و حقوقی بودن تعیین و کد یا شناسه ملی او را وارد نمایید. سپس برای ادامه فرایند ثبت نام مستاجران در سامانه املاک، گزینه «مرحله بعد» را بزنید.

    وارد کردن اطلاعات مالکیت در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

  4. 4در مرحله بعد، باید اطلاعات ملک شامل نوع آن، متراژ، طبقه و واحد را هم ثبت کرده و بر روی گزینه «مرحله بعد» کلیک نمایید.

    وارد کردن اطلاعات ملک در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

  5. 5پس از وارد کردن اطلاعات ملک، باید اطلاعات اقامت یعنی تاریخ شروع اقامت را تعیین کنید. سپس از پایین صفحه گزینه «مرحله بعد» را بزنید.

    اطلاعات اقامت در سامانه ملی املاک و اسکان کشور

  6. 6به این ترتیب، از شما درخواست می شود اطلاعات انشعاب تلفن یا قبض برق را وارد کنید. پس جهت نام نویسی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، شناسه قبض و نوع کنتور را در کادرهای مربوطه قرار داده و بر روی گزینه «مرحله بعد»‌ کلیک کنید.

    وارد کردن اطلاعات انشعاب تلفن یا قبض برق

  7. 7با انجام مراحل فوق، پیش نمایشی از همه اطلاعات ثبت شده نمایش داده می شود. در صورت تایید اطلاعات، ثبت نام شما با موفقیت در سایت ملی املاک و اسکان انجام خواهد شد.

 

 

بیشتر بخوانید: ویرایش اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان

راهنمای ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه املاک و اسکان

زمانی که جهت نام نویسی در سایت املاک و اسکان اقدام می کنید، دو شرایط مختلف پیش روی تان قرار می گیرد. به عبارت دیگر، ممکن است قصد ثبت اقامتگاه اصلی غیر مالک یا ثبت اقامتگاه اصلی مالک را داشته باشید. در هر دو صورت، اکثر مراحل لازم مشابه اند. در قسمت های قبل، نحوه نام نویسی و ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه املاک را برای مستاجران یا اشخاص غیر مالک توضیح دادیم. مالکان هم جهت این امر روش مشابهی پیش رو دارند. منتهی در مرحله نوع مالکیت باید گزینه «خودم مالک هستم» را انتخاب کرده و به جای اطلاعات مالکیت، اطلاعات ملک را وارد کنند.

 

بیشتر بخوانید: دانلود اپلیکیشن املاک و اسکان

ثبت املاک سرپرست خانوار در سامانه املاک و اسکان

تمامی سرپرستان خانوار در صورت مالک یا مستاجر بودن، باید در سایت ملی املاک نام نویسی کرده و اطلاعات خود را وارد کنند. در بخش های ابتدایی مطلب، نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک را به صورت کامل توضیح دادیم. هم چنین در ادامه بیان کردیم که مالکان با انجام مراحلی مشابه و تنها انتخاب گزینه «خودم مالک هستم» در مراحل ابتدایی، می توانند املاک خود را ثبت کنند. بنابراین اکنون سرپرستان خانوار چه به عنوان مالک و چه به عنوان مستاجر، جهت ثبت نام در سامانه با مشکلی مواجه نخواهند شد.

 

بیشتر بخوانید: ثبت نام وام ودیعه مسکن 1403

تلفن سامانه املاک و اسکان

تا این جای کار توضیحات لازم را در رابطه با نحوه ورود به سایت ملی املاک و اسکان و ثبت نام آن ارائه دادیم. با این حال افرادی که جهت انجام هر یک از این امورات با مشکل مواجه شده یا سوالات و انتقاداتی داشته باشند، می توانند از تلفن سامانه املاک و اسکان استفاده کنند. شماره تماس این سامانه 02191002068 بوده و زمان پاسخگویی هم از ساعت 8 صبح تا 17 می باشد.

 

 

ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان

در بخش قبل نحوه ثبت نام در سایت املاک و اسکان را به صورت کامل توضیح دادیم. بنابراین کاربرانی که قصد ثبت نام مستاجران در سامانه املاک را دارند، با طی کردن مراحل فوق می توانند این کار را انجام دهند. این فرایند طی چند مرحله اصلی شامل تایید کد پستی، نوع مالکیت، ثبت اطلاعات مالکیت، اطلاعات ملک، اطلاعات اقامت و اطلاعات قبوض می شوند که همه این موارد را بررسی کردیم. از این رو مستاجرانی که قصد نام نویسی در سایت amlak.mrud.ir را دارند، به راحتی می توانند مراحل لازم را انجام دهند.

منبع : سایت ملی املاک و اسکان